آشنایی با زندگی مرحوم آیت الله العظمی برقی اهری (ره)
ستاره فروزان فقاهت و پرهیزگاری قره داغ
آیت الله العظمی حاج شیخ «حسین برقیاهری» در سال 1330 هجری قمری در اهر چشم به جهان گشود.
پدر ایشان به علما بسیار علاقهمند بود و بیشتر وقتها با آنان نشست و برخاست میكرد. این عشق و علاقه سبب شد كه پدر ایشان پس از گذراندن دوران ابتدایی، فراگیری قرآن و نصابالصبیان آیتالله برقی را به مدرسه علمیه اهر بفرستد.
ایشان صرف و نحو را در مدت سه سال با تلاش و دقت كامل فرا گرفته به طوری كه به تدریس آن پرداخت.
پس از گذر از این مرحله به فراگیری معالم و شرح لمعه پرداخته كه در این مرحله از استادان برجسته حوزه اهر آقایان حاج امینالاسلام و میرزا محمد ابراهیم امام جمعه كه از تحصیل كردگان نجف اشرف بود استفاده كرد.
پس از اتمام دو جلد لمعه به شهرستان تبریز كه در آن دوران دارالعلم بود عزیمت كرده و در مدرسه صادقیه حجرهای گرفته و به درس و بحث پرداخت.
در سال 1350 هجری قمری وارد حوزه علمیه قم شد. در آن زمان حوزه قم به دست با كفایت مرحوم حاج شیخ عبدالكریم حائری اداره میشد. در آن حوزه قسمتی از قوانین را در محضر مرحوم شیخ علی اصغر كرمانی فرا گرفته و رسائل و مكاسب و دو جلد كفایه را خدمت مرحوم آقا میرزا محمد همدانی اعلیاللّه مقامه به پایان رساند.
در مدت پنج سال با جدیّت سطح را تمام كرده و آنگاه در دروس مرحوم حاج شیخ عبدالكریم قد سره الشریف شركت كرد و پس از رحلت حاج شیخ عبدالكریم حائری علاوه بر ادامه درس مرحوم حجّت در درس فقه فقیه متقی سید محمد تقی خوانساری شركت كرد.
در سال 1361 هجری قمری پدر ایشان به سختی مریض شد و از این رو مجبور شد تا به اهر برگردد. در این موقع جهت كسب اجازه بازگشت به اهر به خدمت مرحوم آقا سید محمد حجت رفت كه ایشان فرمود) : در اهر زیاد نمان و به قم برگرد زیرا در این روزگار قم به وجود افرادی مثل شما نیاز دارد(
پس از دو ماه پدرشان به رحمت ایزدی پیوست. و ایشان كه تنها پسر خانواده و سرپرست آن بود در اهر ماندگار شد و با كمك سایر علما مساجد و مدارس را دایر كرده و به وعظ و تدریس مشغول شد.
ایشان از آن زمان تا آخر عمر شریفشان امامت مسجد ابو اسحق كه از مكانهای مقدس و مورد احترام خاص اهالی است را عهدهدار شد.
در زمان قیام سراسری مردم بر علیه طاغوت ایشان نیز همراه با سیل خروشان مردم به ویژه در مناسبتهای مذهبی همراه شده و نقش برجسته ایشان به ویژه در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی مشخص شد كه در این موقع مردم مؤمن و پرشور اهر، شهربانی، فرمانداری، ژاندارمری و دیگر مراكز دولتی را به محاصره خود درآوردند و قبل از درگیری مسلحانه آیتالله برقی فوراً دخالت كرده و نیروهای مسلح با مشاهده ایشان بدون درگیری تسلیم شدند.
سپس با راهنمایی ایشان تصاویر شاه و سایر مظاهر پهلوی از شهربانی و ژاندارمری و… برداشته و از بین برده شد.
ایشان اسلحهها را نیز تحویل گرفتند و محفوظ نگهداشتند تا به دست نااهلان نیفتد.
در زمان قیام سراسری مردم بر علیه طاغوت ایشان نیز همراه با سیل خروشان مردم به ویژه در مناسبتهای مذهبی همراه شده و نقش برجسته ایشان به ویژه در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی مشخص شد كه در این موقع مردم مؤمن و پرشور اهر، شهربانی، فرمانداری، ژاندارمری و دیگر مراكز دولتی را به محاصره خود درآوردند و قبل از درگیری مسلحانه آیتالله برقی فوراً دخالت كرده و نیروهای مسلح با مشاهده ایشان بدون درگیری تسلیم شدند
همچنین در زمان جنگ تحمیلی منزل ایشان و همچنین مسجد ابواسحق اهر ایستگاه صلواتی برای رزمندگانی بود كه به جبهههای نبرد عزیمت میكردند.
ایشان در منطقه ارسباران اولین ملجا و پناهگاه مسئولان و مردم برای حل مشكلاتشان بودند و تاثیر كلام ایشان در نزد همه اهالی زبانزد خاص و عام است.
از جمله شاگردان ایشان میتوان سید صادق آل محمد(امام جمعه سابق اهر)، حاج میرزا عبدالعلی آخوندی و آقا میرزا احمد فخر و…را نام برد.
آثار علمی ایشان شامل تقریرات درس آقای حجت و تعلیقاتی بر مسائل متفرقه عروه و…است.
از جمله آثار و باقیات ایشان، نوسازی دو مسجد، كمك مالی برای بنای چندین مسجد، احداث مسجد موسی بن جعفر(ع)، احداث پل بر روی رودخانه اهر كه برای مردم خیلی ضروری بود، خرید زمینی حدود سیصد و شصت هزار متر مربع در اهر و وقف آن برای قبرستان و همچنین احداث مسجد، غسالخانه و سایر تجهیزات در آن است.
در طول عمر شریف ایشان سعی كردند از سهم امام در زندگی استفاده نكنند و سهم ارث ایشان از پدرشان هر چند مال چندانی نبود در عین حال با تحمل و صبری كه از وجود بینظیر و متقی ایشان نیز انتظار میرفت از سهم امام بینیازشان كرد و هرچه از سهم امام به دست مبارك ایشان رسید به طلاب و سادات فقیر میداد.
ایشان یك مرتبه حج واجب انجام داده و ده مرتبه به نیابت از دیگران به مكه مشرف شد.
دیانت، تقوا، خداترسی، برای خدا كاركردن از ویژگیهای بارز شخصیتی ایشان بود.
ایشان همیشه میفرمودند : «خداوند می فرماید: (ان تقوموا للّه مثنی و فرادی) اجتماعی باشید، یا انفرادی، با خدا باشید.» همه چیز از خداست. دنیا و آخرت از او و به ید قدرت اوست. هر كاری برای او باشد ، سود خواهد داد و هر كاری برای غیر خدا باشد، ابتر و بینتیجه است (ما عندكم ینفد و ما عنداللّه باق )
سرانجام آیتالله برقی پس از عمری تقوی و پرهیزگاری و خدمت به خلق خدا در رمضانالمبارك سال 1374 هجری شمسی دار فانی را وداع گفت و مردم منطقه را غرق در سوگ و عزا كرد. مراسم تشییع پیكر آن فقید با شكوه و عظمت بینظیر و با شركت قاطبه مسئولان، علما، مردم از زن و مرد انجام شد و دوستداران آن فقید پیكر مطهرش را در مسیر چند كیلومتری مسجد ابواسحق اهر تا قبرستان موقوفه ایشان با پای پیاده بدرقه كردند.
سلام
ممنون که ارزش قائل شدی
من ازیک حاج آقایی پرسیدم قضیه رو.
گفت بنا رو میذاری بر صحت عمل.. یعنی فرض میکنی که کسی که این کتاب رو گذاشته توی سایت برا دانلود، از صاحب کتاب اجازه گرفته. مگر اینکه به شکلی خلافش ثابت بشه.