نقاط ديدنی و آثار تاريخی شهر اهر
وجود كوههای فراوان و جنگلهای طبيعی با گلهاي وحشي و گونه های متفاوت با عطر هاي دل انگيز آن گردشگاههاي طبيعي و منحصر به فردي را بوجود آورده است كه شايد كمتر كسي از وجود چنين محل هايي اطلاع دارد.در دل اين طبيعت سبز قلعه هاي زيادي وجود دارد كه بر زيبايي اين مناطق افزوده است.در كنار اين مناظر طبيعي ابنيه ي تاريخي و ساير گردشگاهها نيز وجود دارد كه ديدن آن خالي از لطف نخواهد بود.
جنگل طبيعي انداب (پارك جنگلي فندق لو):
اين جنگل در 25كيلومتری جاده اهر-مشگين شهر بر فراز كو ههای انداب قديم واقع شده كه بيشتر پوشش گياهی آن درختان فندق می باشد. (مقاله در این باره)
سد ستار خان:
در 15كيلو متري اهر-ورزقان واقع شده است.اين سد اخيراً به زيستگاه پرندگان مهاجرتبديل شده كه در تابستان مرغابي و لك لك و مرغ ماهيخوار و در زمستان انواع مختلف پرندگان آبزي سياحان بسياري را به اين منطقه مي كشاند.همچنين امكان صيد انواع ماهي درآبهاي اين سد و فضاي سبز اطراف آن موجب شده تا اين محل به تفرجگاهي برای خانواده ها و جوانان تبديل گردد.
بقعه شيخ شهاب الدين محمود اهری:
اين بقعه در پارك شيخ شهاب الدين قرارگرفته و آرامگاه شيخ شهاب الدين محمود اهری ،عارف بزرگ قرن هفتم هجری است.
اين بناي تاريخي با معماري اسلامي نشانگر ذوق هنر مردم اين دياردر روزگار گذشته مي باشد.تاريخچه ي اين بقعه به عصر شاه عباس اول مي رسد ولي قدمت بعضي قسمت هاي آن از جمله حصار سنگي مقبره و درب شرقي به قبل از دوره ي صفويه(دوره ي ايلخاني)مر بوط مي شود.موزه ي عرفاني شيخ شهاب الدين اهري كه داراي آثار تاريخي و عرفاني است در داخل اين بقعه قرار گرفته است. (مقاله در این باره)
مسجد جامع :
اين مسجد در خيابان قدس واقع شده و داراي 21 گنبد مي باشد . به دوره ي سلجوقي و اتابكان منسوب است.بافت معماري اي بناي تاريخي در نوع خود بي نظير بوده و داراي ستون هاي بسيار قطوربا نماي اجري مي باشد . كف اين مسجد پوشيده از چوپ است واز زبان مردم شهرستان شنيده مي شود كه اين مسجد معجزه اي است كه در ساليان بسيار دور باساختي بسيار ابتدايي از زير دريا بيرون امده است البته با توجه به اينكه تمامي خانه هاي موجود در اين منطقه داراي چشمه هاي زير زميني هستند كه مانند رودي كوچك از حياطشان جاري است قبول اين موضوع تا حدي مي تواند صحيح باشد .
بازار :
ازجمله جاهاي ديدني شهرستان اهر بازار قديمي اين شهر است كه در خيابان امام (ره) واقع شده داراي تزينات بسيار زيبا و منحصر به فرد است . اين بازار در نيمه ي شعبان 1321 هجري قمري توسط حكم ران ارسباران (رشيدالملك ) مرمت و بازسازي شده است كه اين تاريخ بر سنگ مرمري حك گرديده و در سر بازار به ديوار نصب شده است . بازار اهر داراي چهر شاخه است . از جمله : راسته بازار ،بازار نصير بيگ ، بازار جعفر قلي خان ، بازار كفاشان .
خانه ي دكتر قاسم اهري:
كه اخيرا سازمان ميراث فرهنگی آن را جز افتخارات تاريخی قره داغ (ارسباران) ثبت كرد ه است .
اين بنا واقع در خيابان حزب الله از قديمي ترين خانه هاي موجود در اهر مي باشد اين بنا داراي سرسرا و اتاقهای متعدد است. زيبا ترين قسمت بنا نور گير ها و تزينات داخل آن است و در سالهاي اخير قسمتهايي از بنا آسيب ديده است كه به وسيله ي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان در دست مرمت و استحكام بخشي است و در سال 84 پاركي به نام پارك دكتر قاسم اهري در مقابل اين بنا احداث گرديده و مورد بهره برداري قرار گرفته است البته لازم به ذكر است كه بنا به دلايل نامعلوم بعدا نام اين پارك به نگين پارك تغيير داده شد !!!!!
كوهها و جنگلها :
از نظر موقعيت جغرافيايي شهرستان اهر در يك منطقه ي كوهستاني قرار گرفته . از اين نظر داراي كوههاي بسيار زيبا وسربه فلك كشيده مي باشدواز قديم به عنوان رشته كوههاي قارا داغ مشهور بوده است . از جمله ي اين كوهها مي توان نشان كوه ،كوههاي شيور ، كوههاي گئچي قران، قاشقا داغ ، گؤیجه بئل ، پيرسقا ، خاله داغ، صلوات داغ، ديزمار، سامبران، را نام برد . در كنار اين كوهها جنگلهاي پر درختي وجود دارد كه هر بيننده اي را مجذوب و حيران خويش مي سازد كه زيست گاه حيواناتي است كه گاها از نظر تنوع در جهان بي نظير مي باشند . از جمله پلنگ ، خرس ، خوك،گوزن، بزكوهي ، كل،و پرندگاني از قبيل :كبك، قرقاول، دراج، بلدرچين و … .
از جنگلهاي اهر مي توان جنگلهای ميشه پاره،جنگلهای انداب (فندقلو) جنگلهای هوراند را نام برد كه دارای گونه های مختلف گياهی و درختی (فندق ، تمشك، گردو، بلوط ، زرشك، زغال و.. ) است.
اهر آنا یوردوم…ساغول باش ووردوغون اوچون
سلام!
ضمن عرض تبریک عید سعید نوروز؛ از حضرتعالی برای بازدید از قطعه «یارالی مارال» از گروه «ساری تئل» دعوت مینمایم.
بدیهیست ابراز نظرات ارزشمند آن بزرگوار در مورد این اثر برای این عضو «ساری تئل» بسیار مهم و ضروری می باشد
http://ceferi.blogfa.com/
ارادتمند: ـ بیت اله جعفری
[گل][گل]