ترکی هنر است
تالیف: اسماعیل هادی
تالیف دفتری در عرصه قواعد زبان ترکی و آئین نگارش آن آرزوی دیرینه این جانب بوده است. اولین آشنایی من با علمی به نام دستور زبان، با کتاب «جامع المقدمات» در صرف و نحو عربی، با ضرب زید عمرا آغاز و با دستور زبان فارسی و گرامر انگلیسی خاتمه یافت. اما در این میان جای دستور زبان مادری من که علی القاعده باید قبل از هر دستور زبان دیگری آموخته شود، کاملا خالی بود. در نظام خود کامه پهلوی به دست آوردن کتابی در زمینه ترکی ممکن نبود، تا چه رسد به تعلیم و تعلم دستور زبان آن. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی البته روزنه ای باز شد و دفتری چند در زمینه دستور زبان ترکی پدیدار گشت که هر کدام به نوبه خود قابل تقدیر بودند و لیکن به دلایلی عطش نگارنده را تسکین نمی بخشیدند. از این رو بود که با همه بی بضاعتی دست به تدوین این اثر ناچیز یازیدم.
دست مایه اصلی در نگارش این کتاب، آموخته های طبیعی زبان مادری و تحقیقات مستمر شخصی در زمینه گویش های مختلف ترکی آذری بوده است. با وجود این، کتاب با ارزش “دستور زبان ترکی” (تورکجه نین قیرامری. آنکارا-1986) نوشته مرحوم تحسین بانقو – اوغلو مرجع نگارنده بوده است. از این کتاب در قسمت های عمده مباحث آواشناسی، سازه شناسی، جمله شناسی (بخش جملات مرکب) استفاده شده است. از کتاب “زبان ادبی معاصر آذری” (معاصر ادبی آذری دیلی) نوشته دکتر محمد تقی ذهتابی، (تبریز – 1370) در بخشی از مبحث فعل، همچنین از کتاب…
توضیحات:
- نام کتاب: ترکی هنر است
- تالیف: اسماعیل هادی
- زبان : فارسی
- فرمت فایل : پی دی اف PDF
- تعداد صفحات : 310
- حجم : 3 MB
- پسوورد و منبع : www.aharri.ir
یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ
سال نو مبارک
سلام
سال نو شما هم مبارک